5 manieren om energielabel C voor je kantoorpand te halen

Als je het energielabel van je bedrijf wilt verbeteren, dan zijn hier verschillende mogelijkheden voor. Het is belangrijk om het energielabel van je bedrijfspand te controleren. Voor verschillende soorten gebouwen is het namelijk verplicht om een geldig energielabel te hebben of te overleggen bij verhuur of verkoop. Hieronder worden verschillende tips gegeven hoe je voor jouw bedrijfspand energielabel C kunt behalen.

Slimme verlichting helpt je verder

LED-verlichting kan een behoorlijke stroombesparing opleveren. Door simpelweg tl-verlichting of gloeilampen te vervangen door LED-lampen, kun je snel veel stroom besparen. Wanneer de LED-verlichting gekoppeld is aan slimme sensoren is er in elke situatie de juiste verlichting en wordt is er geen onnodig energieverbruik waar dat niet nodig is.

Begin bij de basis: isolatie

Isolatie is een onderdeel wat zwaar weegt bij het bepalen van het energielabel. De isolatie kan verbeterd worden door te kijken naar de entree, muren, daken maar ook ramen en kozijnen. Als je deze dingen kunt aanpassen, kan dit al snel een forse besparing opleveren.

Laat een energiescan maken

Door een energiescan te laten maken, krijg je inzicht in de belangrijke punten met betrekking tot de energiezuinigheid van je pand. Zo kun je zien wat het huidige energieverbruik is en hoe dit tot stand komt. Daarnaast krijg je ook advies over hoe je energie kunt besparen en wellicht zelfs zelf duurzame energie op zou kunnen wekken. Wil je weten hoe de energieprestatie van jouw kantoor is? Vraag via deze website een energielabel voor je kantoorpand aan.

Alternatieven voor koelen en verwarmen

Binnen verschillende bedrijven wordt er gewerkt met installaties die koelen of verwarmen. Omdat dit soort materialen vaak duur zijn in de aanschaf, worden deze ook niet zomaar vervangen. Maar wanneer je gaat kijken naar energiezuinigere alternatieven dan kan dit een hoop schelen in het energieverbruik. Behalve de energiebesparing, levert het dus ook een besparing in de kosten op.

Wek je eigen elektriciteit op

Door middel van zonnepanelen kun je zelf elektriciteit opwekken. Ook als het dak van je pand niet op het zuiden ligt, kan het toch al een behoorlijke opbrengst opleveren. Veel bedrijven zijn zich niet bewust van de mogelijkheden die zonnepanelen bieden, terwijl dit het energielabel C makkelijk een stuk dichterbij brengt.