5 tips voor een lagere energierekening

De energieprijzen stijgen dit jaar en zeker wanneer je een groter bedrijfspand hebt dan kan dit behoorlijk in de papier oplopen. Gelukkig heb je dit deels zelf in de hand en daarom hebben wij hier de vijf beste tips om als kleine zzp’er of groter bedrijf flink te besparen op je zakelijke energiekosten.

Vergelijk jaarlijks

Ook als je zakelijke energie afneemt dan kan je gewoon jaarlijks overstappen van energieleverancier. Op onlineenergievergelijken.nl kan je bijvoorbeeld makkelijk energieprijzen vergelijken, maar ook profiteren van hoge energie aanbiedingen. Belangrijk is dat je hierbij kiest voor een eenjarig energiecontract. Hierdoor profiteer je namelijk ieder jaar van een flinke korting en niet één keer in de twee of drie jaar.

Stimuleer thuiswerken

Thuiswerken is nog nooit zo populair geweest en dat merk je waarschijnlijk ook aan de energiekosten. Natuurlijk verplaats je deels deze kosten naar de werknemer, maar hiervoor kunnen zij een gepaste vergoeding krijgen. Dit kan je bijvoorbeeld vervangen voor de reisvergoeding. Kortom beide partijen hebben hier baat bij en staat ook nog eens voor duurzaamheid.

Kies voor een trui

Het klinkt zo makkelijk, maar vaak zetten we de verwarming tijdens de koude dagen hoger en hoger. Dit is helemaal niet nodig als iedereen gewoon een goede trui aan zou trekken. De productiviteit is bij een lagere temperatuur overigens ook hoger, omdat je werknemers en jijzelf minder loom worden. Absoluut een win-win situatie!

Warmtepanelen

Zeker als je een grote ruimte moet verwarmen voor een enkele persoon dan kan dit erg aantrekkelijk zijn. Het duurt vaak lang om zo een ruimte te verwarmen en kost een hoop geld. Een betere keuzes is een warmtepaneel die direct warmte op de persoon geeft. Hierdoor gaat er geen warmte verloren en heeft diegene het heerlijk warm. Let wel op dit geeft geen warmte aan de omgeving, maar is directe warmte. Het is dus niet te vergelijken met de warmte die je ontvangt van de verwarming.

Let op luchtvochtigheid

In deze tijd dat de verwarming veel aanstaat, zullen veel werknemers en jijzelf meer last krijgen van hoofdpijn of pijn in de ogen. Vaak is de luchtvochtigheid namelijk in de ruimte veel te laag en dat kan je simpel oplossen door een raam op een kiertje te zetten of een luchtbevochtiger neer te zetten.