De goedkoopste zorgverzekering voor jou!

Wanneer je op zoek gaat naar de goedkoopste zorgverzekering wil je ook graag dat deze zorgverzekering goed bij je past. Er zijn natuurlijk wel veel dingen waar je rekening mee moet houden als je op zoek gaat naar een zorgverzekering die goed bij je past.

Hoe vindt je de goedkoopste zorgverzekering?

Je kunt natuurlijk op verschillende manieren op zoek gaan naar een goedkope zorgverzekering voor jezelf. Eentje er van is dat je op zoek gaat op de site https://www.zorgverzekerinq.nl/zorgverzekering/goedkoopste/. Hier staan een aantal goedkope zorgverzekeringen op waar je uit kan kiezen. Door te klikken op de desbetreffende zorgverzekering kan je de details bekijken. Je komt dan op de site van die zorgverzekering. Door het invullen van een aantal gegevens kom je dan op de goedkoopste zorgverzekering die ook bij jou past. De gegevens die je dan in moet vullen zijn:

●     Geboortedatum

●     Het eigen risico en zorgkeuze die je wilt

●     De aanvullende vergoedingen aangeven

●     Vergelijken op prijs, dekking en beoordeling

●     Dan heb je de goedkoopste zorgverzekering

Eigen risico en goedkope zorgverzekering

Als je eigen risico hoog is dan is je zorgverzekering goedkoper. Niet iedereen kan het eigen risico verhogen. Wanneer je dan zorgkosten maakt moet je daar zelf aan mee betalen omdat ze onder de basisverzekering vallen. Je moet dus altijd eerst mee betalen tot je eigen risico helemaal op is. Daarna gaat de vergoeding in bij de zorgverzekeraar. Het eigen risico in Nederland is driehonderd vijfentachtig euro op jaar basis. Kinderen onder de achttien jaar hoeft geen zorgverzekering en eigen risico voor betaald te worden.

Is het goedkoper om het zelf te betalen dan aanvullend te verzekeren?

Het kan soms zijn dat als je zelf de zorgkosten betaald het goedkoper is dan een aanvullende verzekering te nemen. Je betaald voor een aanvullende verzekering wel iedere maand een premie voor de vergoedingen die je niet eens nodig hebt. Je kunt natuurlijk zelf uitrekenen of het goedkoper is om het zelf te betalen. Wanneer je gaat terug kijken naar het jaar er voor, kan je bepalen hoe je goedkoper uit bent.

Is een zorgverzekering verplicht als je woonachtig bent in Nederland?

Wanneer je in Nederland woont ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Wanneer je dan eens ziek bent dan krijg je ook de zorg die op dat moment nodig is. In Nederland ben je verzekerd op grond van de WLZ. Dit betekent Wet Langdurige Zorg. Wanneer het nodig mocht zijn wordt er dan langdurige zorg geregeld, intensieve zorg zoals voor chronische patiënten. Je hebt dan ook recht om een verblijf in een zorginstelling, in een zorghuis, Medische zorg en hulpmiddelen. Bij de hulpmiddelen moet je denken aan medicatie, rolstoel, rollator enz. Het CIZ bepaald of je ook recht hebt op langdurige zorg.

Ben ik verzekerd als ik in Nederland ga wonen?

Wanneer je in Nederland gaat wonen dan moet je een zorgverzekering afsluiten. Er is een basisverzekering vanaf het moment als er een inschrijving bij een gemeente is. Je hebt dan een basispakket.