Duurzame energie voor uw bedrijf? Maak er een zaak van!

Dat energie duurzaam moet zijn, daar is iedereen het tegenwoordig wel over eens. Gedaan met fossiele brandstoffen en de bijhorende milieuvervuiling! Er zijn vandaag de dag wel voldoende alternatieven voor milieubelastende energiebronnen. In dit artikel hebben we het over zonnepanelen. Wij staken ons licht op bij Natuma duurzame energie. Lees hier wat wij voor jou vonden!

Kies voor de meest duurzame zonnepanelen

Als je op zoek bent naar zonnepanelen voor je bedrijf, dan merk je dat er heel wat soorten bestaan. Bij Zonnepanelen Uden zijn ze al jaren bezig met het zoeken naar die zonnepanelen die het meest opbrengen. Dankzij hun ervaring krijg jij de laatste (lees: meest renderende) panelen, namelijk de monokristallijne panelen. Deze zijn ook gekend als ‘zwarte’ panelen. De ‘blauwe’ panelen die je in de handel vindt, de zogenaamde polykristallijne panelen, zijn minder renderend. Zonnepanelen Uden heeft twee soorten zwarte panelen: met dubbele of enkele glaspanelen. De panelen met dubbel glas zijn het sterkste en de garantie hierop is dan ook veel ruimer.

Zonnepanelen en andere duurzame methodes

Bij Zonnepanelen Uden kun je niet alleen terecht voor de installatie van duurzame zonnepanelen. Ze zijn ook installateur van duurzame verwarmingspanelen. Daarnaast geven ze jou ook raad qua isolatie. Als kers op de taart kun je bij hen ook terecht voor het monitoren van je zonnepanelen. Met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde software krijg je een precies beeld en inzicht in hoeveel je zonnepanelen opbrengen. De software is namelijk verbonden met de omvormer van je zonnepanelen. ‘Meten is weten’ geldt hier zeker ook. De combinatie van dit alles resulteert in een betere besteding van je bedrijfsbudget. En daar draait het toch om bij zonne-energie, niet?

Opslag van energie of niet? Jij beslist!

In Nederland is het nog altijd zo dat je het teveel aan geproduceerde energie terug kunt geven aan de energieleverancier. Of je kiest voor de opslag van deze energie en je werkt met accu’s. Beide methodes zijn mogelijk. Ook hierover zal de installateur van de zonnepanelen jou zeker graag adviseren.

Tot slot

In het kort gezegd: bij de keuze van zonnepanelen wil je zo efficiĆ«nt mogelijk energie produceren. De juiste installatie is hiervoor cruciaal. Panelen, omvormers, bekabeling… het speelt allemaal een grote rol in de uiteindelijke opbrengst. Kies daarom voor een ervaren specialist. Samen kies je voor de beste oplossing voor jouw onderneming.