Wat zijn de voordelen van zakelijke zonnepanelen

Volgens recentelijk onderzoek stijgt niet alleen de vraag naar zonnepanelen, maar ook het aanbod blijft alsmaar toenemen. Dit geldt niet alleen voor particuliere gebruikers, maar er komen ook verschillende voordelen kijken bij zakelijke zonnepanelen. Wil je meer hierover weten? Ga dan door met lezen om te weten wat de voordelen van zakelijke zonnepanelen zijn.

Het belastingvoordeel

Zakelijke klanten die zonnepanelen aanschaffen kunnen profiteren van de btw-teruggave regeling. Hierbij kan je achteraf de volledige 21% btw over zowel de aanschaf als over de installatie van het systeem terugvragen bij de Belastingdienst. Dit is mogelijk aangezien je door het opwekken en terugleveren van energie je als een ondernemer wordt beschouwd door de Belastingdienst. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is jezelf aanmelden als ondernemer op de website van de Belastingdienst en het formulier indienen.

De afschrijving

Zakelijke zonnepanelen kunnen worden afgeschreven over een periode van ongeveer 20 jaar. Gedurende deze 20 jaar mag de ondernemer de kosten opvoeren. Hierdoor komt de winst veel lager uit, waardoor je ook minder hoeft te betalen aan belasting.

De terugleversubsidie

Ondernemers kunnen gebruik maken van de terugleversubsidie, welke vanaf 1 januari 2021 van kracht is gegaan. Hierbij hebben ondernemers de mogelijkheid om een terugleververgoeding te kunnen ontvangen op moment dat er stroom wordt geleverd aan het energienet. Het gaat hierbij om de extra stroom die je opwekt en niet direct kunt gebruiken.

De Stimuleringsregeling Duurzame energietransitie (SDE++)

Als het gaat om een groot project waar minstens 500 zonnepanelen bij komen kijken, dan kan de ondernemer gebruik maken van de SDE++ regeling. Hierbij ontvangt de ondernemer een bepaalde vergoeding voor elke kWh die op wordt gewekt.

De Energie-investeringsaftrek (EIA)

Gaat het voornamelijk om een kleiner project met minder zonnepanelen, dan kan je als zakelijke klant profiteren van de EIA regeling waardoor je zeker 45% van de kosten kunt aftrekken. Zakelijke klanten dienen hierbij te beschikken over een aansluiting van 3x80A.

De KIA, de MIA en de VAMIL

Met de Kleinschaligheidsaftrek (KIA) kan je zeker 28% besparen op de initiƫle investering van zonnepanelen. De Milieu-investeringsaftrek (MIA) maakt het mogelijk om ruim 36% van de fiscale winst af te mogen trekken. Met de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) kan je maximaal 75% van de apparatuur kosten afschrijven op een willekeurig moment.

Ben je ondernemer en overweeg je de aanschaf van zonnepanelen? Dan is dit zeer verstandig aangezien je profiteert van verschillende interessante voordelen.